Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratila mu osmijeh

Njoj su djeca doista iznad svega: Profesorica darovala dječaku bubreg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lindsey Painter naprosto nije mogla gledati svog učenika kako pati te mu je odlučila omogućiti da uživa u djetinjstvu baš kao i njegovi vršnjaci.

Lindsey Painter, profesorica u osnovnoj školi u teksaškom gradu New Braunfels i majka dvoje djece, na rijetko je nesebičan način dokazala koliko voli svoj posao, odnosno djecu koju odgaja.

Pročitajte i ovo Učionica - 1 Nova školska godina Počinje škola, sve je spremno: Roditeljima će dvije stvari biti od velike pomoći, a uskoro su opet - praznici Poskupio školski pribor Tko će i kako sve ovo platiti? Uskoro počinje škola, roditelji užasnuti cijenama: Pogledajte koliko košta najjeftinija, a koliko najskuplja varijanta školskog pribora

Painter je, naime, svom učeniku Matthewu Parkeru darovala bubreg, pa će sedmogodišnji mališan napokon potpuno zdrav moći pohađati nastavu uz svoje razredne kolege.

Maleni je Parker lani u školu dolazio samo dvaput tjedno, što je gospođu Painter toliko žalostilo da se u veljači otputila s njim u bolnicu da vidi može li mu biti donor.

Roditelji, otvorite oči! Pogledajte zašto je ovaj video osvojio internet

Do tog je trenutka već više od sedamdeset kandidata dobilo negativan odgovor, a valja svakako istaknuti i to da je dječakovo tijelo već jedanput odbacilo bubreg koji mu je presađen kada je imao samo tri godine.

Srećom, ispalo je da je Painter savršeni partner, pa su se novinari televizijske postaje ABC otputili prije par dana u taj grad kako bi zabilježili mališanov osmijeh uoči početka nove školske godine.

"Gledala sam kod kuće svoje dječake i često razmišljala o tome kako nije pravedno da i Matthew ne može uživati u djetinjstvu poput njih - trčati, igrati se i biti glasan", izjavila je Painter, čije je djelo zaslužilo sve moguće pohvale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene