Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njihov dolazak promijenit će čovječanstvo zauvijek!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstveno-fantastični triler "Dolazak" od ovog četvrtka u svim kinima!

Pročitajte i ovo Bradley Cooper - 1 Šminker se ispričao Golemi skandal zbog nosa Bradleyja Coppera! "Jedna trećerazredna glumica bavila se glupostima..." Sarajevo Film Festival Skandal u Sarajevu Na festivalu prikazan film koji veliča četnike, gradonačelnica traži ostavke: "Ljudi, jeste li vi normalni?"

U posljednje vrijeme rijetko se kada dogodi da se van oskarovske sezone pojavi film kojeg istovremeno hvali i publika i kritika. Jedan od takvih filmova je DOLAZAK – novi uradak hvaljenog redatelja Denisa Villeneuvea koji je pažnju na sebe skrenuo još 2010. godine filmom „Naša majka“ (nominiran za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma). Villeneuve je od tada snimio nekoliko filmova od kojih se svakako moraju izdvojiti napeti triler „Zarobljenice“ iz 2013. godine te fantastični „Sicario“ koji je prošle godine pokupio čak tri Oscar nominacije.

Ove godine, točnije od četvrtka, 24. studenog, u kina nam stiže DOLAZAK – znanstveno-fantastični triler u kojem je Villeneuve okupio impresivnu glumačku ekipu predvođenu Amy Adams, Jeremyjem Rennerom i Forestom Whitakerom. Film se premijerno prikazao na filmskom festivalu u Veneciji gdje se našao u utrci za glavnu nagradu (Zlatni lav), a tamošnju je kritiku i publiku doslovno podignuo na noge nakon projekcije uz salve pljeska i odobravanja.

Mješavina vrhunskih specijalnih efekata i inteligentne, duboke priče očito se pokazala uspješnom, jer prosječna ocjena na popularnoj internetskoj stranici imdb.com što se publike tiče odnosno preko 90% pozitivnih kritika na web stranici rottentomatoes.com što se filmske kritike tiče, čini DOLAZAK jednim od najhvaljenijih filmova godine.

Radnja ovog inteligentnog znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima. Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska uskoro regrutira doktoricu Louise Banks (Adams), najbolju prevoditeljicu u svijetu, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja (Renner) otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu...

Film DOLAZAK započeo se prikazivati u američkim kinima proteklog vikenda i u prva je tri dana utržio preko 24 milijuna dolara čime je već povratio polovicu budžeta uloženog u njegovo snimanje. Uz veliki broj pozitivnih kritika koje ga prate i dobrih ocjena publike nije niti čudo što se DOLAZAK smatra jednim od ozbiljnijih kandidata za predstojeću sezonu filmskih nagrada, u prvom redu Zlatnih globusa i Oscara.

Znanstveno-fantastični triler DOLAZAK u domaća kina stiže u četvrtak, 24. studenog!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene