Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I bi voda

PRAVA STVAR: Evo kako Coca-Colu pretvoriti u vodu za piće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt nizozemskog umjetnika 'The real thing' dobio je ima prema starom Coca-Colinom sloganu 'prava stvar'.

Svjestan toga da živimo u svijetu u kojem su gazirana pića i drugi industrijski napitci dostupniji od čiste vode, nizozemski umjetnik Helmut Smits napravio je instalaciju koju je nazvao 'The real thing' a koja može Coca-Colu pretvoriti u vodu za piće.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

'Trudim se gledati svijet oko sebe dječjim očima, kao da ga vidim prvi put. Kada sam bacio oko na Coca-Colu vidio sam samo smeđu vodu, sličnu onoj zagađenoj koju izbacuju industrijska postrojenja', kazao je Smits a prenosi Dezeen.com.

Tako je došao na ideju da vodu destilacijom vrati u prvobitno stanje, i to tako što je napravio filter za pročišćavanje gaziranih pića.

Tijekom istraživanja Helmut je otkrio kako je za jednu litru gaziranog napitka potrebno potrošiti šest do devet litara pitke vode.

VIDEO Nevjerojatno: Evo što se dogodi miješanjem Coca-Cole i mlijeka

'To mi se činilo kao potpuni apsurd, posebno kad znam da postoje dijelovi svijeta u kojima ljudi nemaju vode, ali u trgovinama uvijek mogu kupiti Coca-Colu', pojasnio je Smits.

Njegov umjetnički projekt 'The real thing' dobio je ima prema starom Coca-Colinom sloganu 'prava stvar'.

'Naravno da Coca-Cola nije prava stvar, nego njezin glavni sastojak, a to je voda, izvor života. Nadam se da će se ljudi, kada vide moju instalaciju, malo zamisliti nad time što konzumiraju', zaključio je Smits.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene