Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljena lutala u Canberri

NIKAD VIŠE VUNE S australske ovce ošišali 40 kilograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgubljena ovca pronađena u australskoj pustoši ošišana je, vjeruje se, prvi puta u životu. S nje je skinuo 40 kilograma vune.

Vuna dostatna za 30-ak vesti, odnosno 40 kilograma, ošišano je s jedne ovce pronađene u divljini. Skraćivanje ovčje vune, ovu je životinju 'koštalo' pola njezine ukupne težine, piše Boston Globe.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

Tammy Ven Dange, koji je na području Canberre spasio ovu ovcu nazvanu Chris, rekao je da će je prijaviti odboru za Guinnessovu knjigu rekorda.

VIDEO Odlična ideja za zaradu na vuni! Ali...

Najviše je vune u jednom šišanju skinuto s ovce Big Ben i to je bilo 28,9 kilograma, navedeno je u posljednjem izdanju Guinnessove knjige rekorda.

'Izgleda uistinu dobro, kao 'novi čovjek'. Sada je upola lakša', kaže Ven Dange procjenjujući da je ovca stara pet ili šest godina.

Vuna je preduga da bi je se prodalo u komercijalne svrhe, ali bi mogla završiti u muzeju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene