Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko pita za ljubav?

Nije kao nekad: Pet bizarnih modernih bračnih zavjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Voljet ću te i poštivati u sve dane života svoga' očito više nije dovoljno dobro za bračne zavjete, stoga se mnogi odlučuju na drugačije zavjete koji ponekad više zvuče kao neke pravne odredbe, a ne zakletve na vječnu ljubav i partnerstvo.

U anketi koju je provela jedna australska osiguravateljska kuća, ispitanici su se morali izjasniti o tome koji su im bračni zavjeti najbitniji. Rezultatima su mnogi ostali iznenađeni. Donosimo vam bizarne bračne zavjete za koje bi se mnogi odlučili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pitali smo vas koji je najgori običaj na vjenčanjima, jedan odgovor daleko je najpopularniji Provjereno povodom Valentinova posjetilo mjesta s najviše neudanih žena i najviše nježena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U brak ne idu usprkos novčanoj potpori Provjereno posjetilo dva mjesta poznata po samcima: "Žene su pune zahtjeva i muškarci se toga plaše. Ovce me bolje slušaju"

5. 'Financijski ću te uzdržavati'

Zajednički bankovni računi postaju sve popularniji među mladim parovima diljem svijeta nakon stupanja u brak. No, to je vrlo velika i važna odluka i stvar povjerenja jer više niste jedina osoba koja raspolaže vašim financijama financijama. No, gotovo polovica ispitanika tvrdi kako bi se svom partneru obvezala da će ga uzdržavati ne bude li radio, piše Huffington Post.

4. 'Neću te varati ni na Internetu'

Zavjet vjernosti sastavni je dio bračnih zavjeta, no moderno vrijeme i moderna tehnologija doveli su do manjih preinaka u ovom zavjetu. Tako bi se 70 % ispitanika odlučilo za mali dodatak zavjetu vjernosti kojim obećavaju kako neće flertati ni s kim čak ni na Internetu i društvenim mrežama.

3. Poštivanje i slušanje partnera više nije 'in'

U bračnim zavjetima do sada smo često slušali kako se bračni partneri zaklinju kako će jedno drugo poštivati i slušati, no samo bi se 18 % ispitanika sada odlučilo uključiti ovaj zavjet. To očito više nije 'in'.

>> Kad se kućanski poslovi dijele, brak se raspada

2. Jednakost u odgoju djece

Iako bi se jednaka uloga obiju roditelja u odgoju djece trebala podrazumijevati samim stupanjem u brak i odlukom partnera da će uopće imati djecu, to očito nije tako jer bi se većina ispitanih žena odlučila na konkretan zavjet kojim bi to 'propisale'. Znači li to da se očevi manje bave odgojem djece?

1. 'Ostat ću lijep/lijepa'

Čak 23 % ispitanika u zavjete bi uključilo i 'odredbu' kojom će se oba partnera obvezati da će se u braku, koliko god godina prošlo, brinuti za svoj izgled, te da će se potruditi da ostanu lijepi kao što su i bili kada su stupili u brak. Neobično, zar ne? Ali neki očito smatraju kako će na taj način zadržati partnera upozna li on nekog mlađeg i ljepšeg.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene