Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest o raju

VIDEO Neurokirurg tvrdi da je bio u raju: Nije bilo straha, nije bilo boli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tamo su postojale boje i izvan dugina spektra. To mjesto je bilo prožeto blaženstvom i ljubavlju Stvoritelja. Nije bilo straha, nije bilo boli', svjedoči Eben Alexander, muškarac koji tvrdi kako je bio u raju.

Eben Alexander američki je neurokirurg te je sastavni dio njegove struke da zna sve što je moguće znati o mozgu. Često je koristio svoje znanje kako bi znanstvenim dokazima pobio teze onih koji tvrde kako su se vratili iz zagrobnog života i svjedočili životu u raju, piše Fox News. Nije ni slutio da bi jednog dana i on mogao postati jedan od njih.

Pročitajte i ovo Osa imao tešku reakciju Liječnik iz Zagorja umro nakon mjesec dana kome: Ubola ga osa Slika nije dostupna Trebaju pomoć Stvorići trebaju liječnika koji bi pratio Ivana do Hrvatske

Eben je 2008. godine obolio od bakterijskog meningitisa te je tjedan dana proveo u komi. Nakon što se probudio iz kome znao je da je bio u raju. 'Kada sam se probudio pokušao sam si objasniti sve što sam vidio iz aspekta jednog znanstvenika, neurokirurga. Liječnici su mi rekli da sam sve do doživio jer sam bio jako bolestan te se moj um poigrao samnom. Ali ne vjerujem u to. Sve je izgledalo prestvarno da bi bilo plod moje mašte', rekao je Eben.

>> Nacrtao kartu raja i tvrdi: Bio sam ondje 4 puta i vidio i Isusa i Boga!

Na pitanje kako zna da je bio u raju, Eben odgovara vrlo opširno. 'Put kojim sam dolazio bio je vrlo vrlo dug i nisam imao nikakvih sjećanja na svoj život na Zemlji. Odjednom su se preda mnom stvorila velika, stvarna vrata, prolaz je bio pun cvijeća i posvuda su bili leptiri, anđeli su letjeli i duše plesale. Tamo su postojale boje i izvan dugina spektra. To mjesto je bilo prožeto blaženstvom i ljubavlju Stvoritelja. Nije bilo straha, nije bilo boli', svjedoči Eben.

Povratka u svoje tijelo i ovozemaljski život se, kaže, ne sjeća, no vjeruje da je povezano s molitvama koje su cjelodnevno molili njegovi najbliži uz njegov bolnički krevet. Kaže kako se nakon ovog događaja više okrenuo vjeri, ali kaže i kako je spoznao jednu bitnu stvar. 'Shvatio sam kako ne postoji jedna prava religija. To je pogrešno shvaćanje. Sve se vrti oko suosjećanja, oprosta i davanje vjere u izvor stvaranja svega', kaže Eben.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene