Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni za putovanje

Nemojte danas zaboraviti ručnik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju da niste znali, danas je 10. međunarodni dan ručnika.

Njime se obilježava život i djelo pisca Douglasa Adamsa, poznatijeg kao autora popularne knjige Vodič kroz galaksiju za autostopere. Radnja knjige se odvija u bliskoj budućnosti gdje pojedinac shvaća da je ostao jedan od posljednjih preživjelih na planeti te da će se Zemlja uništiti kako bi se napravilo mjesta za 'intergalaktički autoput'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suši u samo pola minute VIDEO Inovacija: Je li zbog ovog uređaja odzvonilo ručnicima? Slika nije dostupna Ovako su reagirali VIDEO Kad dostavljača na vratima dočekaju zgodne žene golih grudi...

Sve je počelo kao radio drama na BBC-u kasnih 70-ih godina, zatim je izašla knjiga, a 2005 i istoimeni film. Douglas Adams je preminuo 2001. od posljedica srčanog udara. I kakve veze ima ručnik sa svim? Pa ručnik ima ključno mjesto u knjizi i njegova važnost se ne smije zanemariti.

'Kažu da je ručnik najkorisnija stvar koju međuhgalaktički autostoper može posjedovati. Ručnik ima veliku praktičnu vrijednost', napisano je u knjizi.  Stoga, kako bi pokazali svijetu da ste spremni na sve što vam svemir pripremi - nemojte zaboraviti ručnik!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene