Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tko bi rekao...

Neke od najbizarnijih stvari ikada koje su pale s neba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urbane legende svjedoče o brojnim neobičnim stvarima koje su pale s neba, a znate li koje su među bizarnijima?

Prenosimo popis sedam takvih stvari koji donosi cracked.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suze svetog Lovre Ako večeras pogledate u nebo, dočekat će vas pravi zvjezdani spektakl Super Mjesec (Foto: AFP) U nedjelju Prvi i jedni put u 2017.: Stiže nam jedan od najfotogeničnijih prizora na nebu

7. Hrpe crva

Prije 5 godina Amerikanka Eleanor Beal na putu do posla zamijetila je neobične smeđe kuglice kako padaju s neba. Kako bi shvatila što se točno događa približila približila se smeđim kuglicama i shvatila kako se radi o hrpama zapetljanih crva. Kako su se stvorili na nebu ne zna nitko, a najbliže objašnjenju su došli neki znanstvenici koji tvrde da je ovaj fenomen vjerojatno povezan s izljevom vode nekoliko kilometara dalje, no kako su dospjeli u zrak i dalje nisu objasnili. Da sve bude još čudnije, ovako nešto se nije dogodilo samo tada. U travnju 2011. godine jedan profesor tjelesnog u Škotskoj svjedočio je, zajedno sa svojim učenicima, gotovo identičnoj pojavi.

6. Krava

U studenom 2007. godine bračni par Charles i Linda Everson vozili su se Washingtonskom autocestom kada im je iz vedra neba na krov automobila pala 300 kilograma teška krava. Charles i Linda ostali su, za divno čudo, neozlijeđeni. Na mjesto pada krave uskoro su došli i policajci te veterinari koji su kravu morali eutanazirati. A kako se krava našla u zraku? Navodno je pobjegla s obližnje farme te odlutala do litice u blizini autoceste s koje je nekako pala ravno na krov bračnog para Everson.

5. Živi morski pas

U listopadu prošle godine na golf teren u Capistranu u Californiji s neba je pao omanji morski pas. Na sreću, na tom terenu nije bilo nikoga pri padu morskog psa, a pronašao ga je jedan zaposlenik rekreacijskog centra. Objašnjenje za morskog psa u zraku dali su stručnjaci. Budući da je na njegovom tijelu uočeno nekoliko rana vjeruje se kako ga je iz mora zgrabila neka velika ptica pa joj je ispao iznad golf terena. Jesmo li spomenuli da je morski pas nakon svega što je prošao i dalje bio živ?

4. Sirovo meso

U listopadu prošle godine Cassie Bernard iz Virginije za vrijeme jahanja pao je komad sirove piletine na glavu. Na tlo je palo još nekoliko komada mesa, a za ovaj događaj nitko nikada nije preuzeo odgovornost. Prvo se sumnjalo u lokalnu tvornicu hrane pa na lokalnu farmu, no i jedni i drugi zanijekali su povezanost s mesom koje pada s neba. Lokalne vlasti za ovaj čin su optužile galebove koji su odnekud 'maznuli' piletinu i bacili na Cassie.

3. Psić

Sedmogodišnji Taylor Callaway igrao se u dvorištu sa svojom bakom kada je s neba pao - psić. Taylor se poveselio kako mu je s neba pao upravo onaj dar koji je poželio za rođendan, no pokazalo kako mu je taj dar poslao jedan sokol koji je ga je odnio iz nekog drugog dvorišta. Pad u Taylorovo dvorište psiću je zapravo spasio život te on sada živi s njima kao omiljeni kućni ljubimac.

2. Smrznute fekalije

2008. godine jedna stanovnica Calgaryja spremala se za odlazak na spavanje kad joj je kroz krov kupaonica pao golemi komad smrznutih fekalija. Osim očitog problema, hrpe fekalija u kući, dodatni problem je bio i urušeni krov i zidovi. Vlasti su potvrdile kako su fekalije pale iz zrakoplova koji je prolazio iznad Calgaryja. Ako je vjerovati urbanim legendama ovo nije bio izolirani slučaj.

1. Čovjek

U rujnu prošle godine u londonsku četvrt Mortlake palo je tijelo tada neidentificiranog muškarca. Policija je prvo mislila kako je muškarac bio žrtvom ubojstva, no pobližim pregledom ozljeda shvatili su kako su one nastale dugim padom. Istraga je ubrzo otkrila kako se mladić sakrio u prtljažni prostor zrakoplova koji je slijetao na aerodrom Heathrow. Muškarac je dugo potom bio tema mnogih svjetskih medija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene