Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imaju vještine koje će im pomoći'

Ne znaju skuhati jaje, ali zato...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti znaju manje kuhati nego se to mislilo. Nova studija pokazala je da jedan od tri tinejdžera koji dolazi na sveučilište čak ne znaju ni skuhati jaja.

U studiji provedenoj u Velikoj Britaniji, također je otkriveno da se prosječni student bori s nizom osnovnih zadataka kao što je kuhanje čaja, razvrstavanje rublja za pranje te kupovina željezničkih karata, piše Daily Mail. Jedva da ih jedna petina zna pripremiti tost za doručak, dok ih 23 posto ujutro ne zna napraviti ni krevet. Čak 35 posto 18-godišnjaka ne zna razvrstati rublje za pranje, a 42 posto nema pojma kako započeti peglati košulju.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Ipak, u izvještaju također stoji da studenti dobro vode računa o svom financijskom stanju, odnosno polovica ispitanih roditelja zadovoljna je s načinom na koji njihova djeca troše novac i koliko štede. Također su vješti u snalaženju u digitalnom dobu. Više od 50 posto studenata koji su tek započeli studiranje znaju instalirati program na svom računalu. 'Iako se osjećaju kao odrasli, stvarnost je da studenti koji odlaze na studij, moraju se pripremiti za samostalni život', rekla je glasnogovornica za Sainsbury, tvrtku koja je provela istraživanje na 934 anketiranih roditelja djece od 18 do 25 godina.

>> FOTO Studenti apeliraju: Molimo vas, pokažite uvjete u kojima živimo!

Studija nadalje pokazuje da će mnogi studenti gladovati tijekom prvog semestra, a 48 posto ih ne zna skuhati ni jednostavna jela kao što su špagete. 'Valja zapamtiti da, iako mnogi studenti ili 18-godišnjaci, možda ne znaju kako uraditi osnovne kućanske zadatke, oni su nevjerojatno sposobni prilikom korištenja gadgeta i tehnologije, te su za razliku od prethodnih generacija štedljivi s novcem. Vremena su se promijenila i iako kućanski poslovi nisu prioritet mladima, oni su veoma uspješni u drugim vještinama koji će im pomoći u životu', zaključuje glasnogovornica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene