Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što vi mislite?

Ne vjeruju da je ovaj čovjek muškarac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šveđanin, otac dvoje djece, nedavno je doznao kako norveške službe odbijaju priznati kako je on muškarac, unatoč njegovom izgledu.

Daniel Pohjantähti radi kao pekar, a probleme s norveškim vlastima otkrio je nakon što se trebao pojaviti na budućem radnom mjestu - u gradiću Bergenu na jugu Norveške. Pohjantähti inače sa suprugom i dvoje djece živi na jugu Švedske.

Pročitajte i ovo Alessandra Mele Prosvjed Norveška spikerica povukla se s Eurosonga: "Otvorite oči" Ilustracija Švedska istraživačka raketa Raketa im slučajno pala u Norvešku, uslijedio oštar odgovor: "Ovo shvaćamo vrlo ozbiljno"

Po dolasku u Norveški ured gdje se trebao prijaviti, nastao je problem. iako je predočio svoju osobnu iskaznicu, koja neupitno potvrđuje njegov identitet, službenica za šalterom ga je hladnokrvno upitala - je li on žensko? Pohjantähti je ostao u potpunosti zbunjen.

Počeo je vaditi vozačku dozvolu i porezne papire, no službenica je odbila uzeti to kao dokaz da pred njom stoji muškarac. Čak i unatoč njegovom izgledu, kao što je vidljivo sa fotografije. Čak niti unatoč činjenici da je oženjen te da ima dvoje djece sa suprugom.

"Pokušao sam na sve načine dokazati da sam muškog spola", izjavio je Pohjantähti za Aftonbladet. Nije mu isto tako bilo jasno zašto je službenica pomislila da bi on "oponašao" žensku osobu i koju bi mu to korist donijelo.

Na kraju se vratio u Švedsku po putovnicu, koja je ipak krajnji dokaz, ali niti tu priča ne prestaje. Dok je uvjerio službenicu napokon da je muško, otkrio je kako se zapravo išao prijaviti u krivi ured. Naime, prvo se trebao prijaviti poreznoj upravi u Bergenu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene