Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Patuljci u borbi

Ne postoje bizarnije borbe s bikovima od ovih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogima ovo zvuči smiješno, ali nema ničeg duhovitog u ovim borbama gdje je životinja duplo jača!

Upoznajte se s najbizarnijim borbama bikova u Meksiku. Ovaj sport koji je zaradio titulu jednog od najkontroverznijih u svijetu smatra se okrutanim prema životinjama. S time su se složili i aktivisti za ljudska prava te potaknuli raspravu o tome koliko zabavno može biti gledati ljude u borbi, a kamoli patuljke. Žalosno, ali istinito, ovo je sigurna plaća ljudima niskog rasta kojima je u Meksiku gotovo nemoguće naći posao.

Pročitajte i ovo Borbeni zrakoplov Su-34 Snažan udarac za Ruse Ukrajinci uništili tri ruska zrakoplova: Gubitak težak 100 milijuna eura Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi

Zajednica za ljude niskog rasta u Meksiku podržava ovakav sport jer žele zabaviti mase, ali isto tako traže da ih se ne ismijava već poštuje. Tradicija meksičkih patuljastih bullfightera počela je još 1970. godine.

Javier Landa, jedan od izvođača i boraca za odditycentral.com kazao je da Amerikanci ne razumiju što oni rade. 'Oni misle da se borimo da bi nam se smijali, ali to nije slučaj. Ako se mala osoba može boriti protiv bika, on mu može svašta učiniti. I to mi želimo dokazati.' Na svu sreću, patuljci nisu u borbi s ogromnim bikovima već teladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene