Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svemir nas promatra

NASA snimila 'zli' pogled s Titana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-ina sonda Cassini, koja se nalazi u orbiti oko Saturna i njegovih prirodnih satelita, snimila je doista nevjerojatnu fotografiju površine mjeseca Titana.

Dok znanstveno društvo iz NASA-e pojašnjava kako tamni dio na površini predstavlja jezera metana u 'tropskom' pojasu tog mjeseca, naša redakcija zapazila je nešto kudikamo intrigantnije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za bonus probajte pogoditi i mjesec FOTO Možete li pogoditi kojem planetu pripada ova tamna strana? Slika nije dostupna Kako je nastao FOTO Astronomi iznenađeni: Snimljen golemi otrovni oblak

Naime, nama je za oko zapelo muško namrgođeno 'lice', koje izranja iz tamnih jezera. Eto, da je slučajno lice imalo slično Isusovom, kojeg ljudi vide u najnevjerojatnijim situacijama i proizvodima, ova bi fotografija vjerojatno postala instant kult, ali to nije slučaj.

Ipak, vratimo se znanosti i činjenicama. Tamno područje vidljivo na fotografiji, naziva se Shangri-La. NASA-ini znanstvenici tvrde kako je površina jednog dijela tih jezera velika poput Great Salt Lakea u Utahu te dubine najmanje jednog metra.

Cassinijevo otkriće zapravo je iznenađenje za znanstvenike, koji su dosad vjerovali kako su metanska jezera na Titanu moguća samo na polovima, gdje je temperatura najhladnija. No da ne bi bilo zabune, Titanove 'trope' prosječno su zagrijane na krajnje ubitačnih -179 stupnjeva Celzija pa kupanac nikako ne dolazi u obzir.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene