Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljeno super kamerom

NASA snimila - Ovako izgleda raketa u pogonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka svemirska agencija NASA objavila je snimku fascinantnog prizora rakete u pogonu koja ima snagu 40 aviona

NASA je objavila snimku koji laicima može izgledati kao kakav efekt na najnovijem znanstveno-fantastičnom filmu, ali je istina ponešto realnija, piše Geek.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova generacija oružanih sustava Rusija upotrijebila novo moćno oružje: Putuje devet puta brže od zvuka, a domet joj je 1000 kilometara Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

Prošlog su mjeseca testirali novu verziju pogona na SLS raketi (Sistem lansiranja u svemir ili Space Launch System), a početkom kolovoza objavili su usporenu snimku spomenutog testa. Snimka je napravljena HiDyRS-X kamerom koja dopušta registriranje slike kroz više ekspozitura u isto vrijeme, čijim kombiniranjem stvara prizor koji ne možemo vidjeti golim okom.

Posebna kamera omogućava uvid u posebne karakteristike mlaza rakete što će pomoći razvoju efektivnijih tehnologija pogona.

Jedna SLS raketa, odnosno njezin pogon, ima snagu pogona 40 putničkih aviona, a jedna raketa će na sebi imati po dva SLS sistema.

Raketa će biti namijenjena astronautima u prvom pohodu na Mars.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene