Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Najveća na svijetu

Napravio kuglu od žvakaća koje je prožvakao u posljednjih 6 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barry Chappell sačuvao je 95.200 nikotinskih žvakaćih guma koje je prožvakao u posljednjih 6 godina i od njih je napravio vjerojatno najveću kuglu na svijetu.

50-godišnjak iz Palos Verdes Estatesa u Kaliforniji od prožvakanih je žvakaćih guma napravio 80-ak kilograma tešku kuglu promjera 1,5 metara. Barry kaže kako je potpuno svjestan da je većina ljudi koja čuje za njegov 'hobi' zgrožena, no to ga ne čini manje ponosnim na njegovo postignuće. 

Pročitajte i ovo Ilustracija sviđa joj se osjećaj FOTO To se zove hrabrost: 103-godišnjakinja oborila svjetski rekord u skoku padobranom - "Gore je bilo predivno" Slika nije dostupna Hoće li uspjeti? 60 sati za štednjakom: Hrvatski kuhari humanitarci pokušavaju oboriti svjetski rekord

Barry je prije 15 godina odlučio prestati pušiti, nedugo prije rođenja sina. Stoga je počeo žvakati nikotinske žvakaće gume. 2006. godine, kada je bio u zračnoj luci sa svojom 5-godišnjom kćerkom, našao se u nazavidnoj situaciji. Prožvakao je dosta žvakaća, no nije ih imao gdje staviti, pa je napravio kuglicu. I tako je sve počelo - kao šala između njega i kćeri a s vremenom je preraslo u opsesiju.

Godinama je skupio oko 95.200 komada a potom ih je u svojoj sauni omekšao i napravio najveću kuglu na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene