Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oproštaj za pamćenje

Napisala vlastitu osmrtnicu i proslavila se: 'Teško mi je to priznati, ali izgleda da sam umrla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učiteljica koja je umrla prošli mjesec iza sebe je ostavila još jednu završnu lekciju - kako reći zbogom.

Emily Debrayda Phillips (69) osmrtnicu je pročitala svojim članovima obitelji koji su se na trenutke smijali, a na trenutke plakali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Ilustracija zbog ocjena "Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti": Majka osuđena jer je sinu slala uznemirujuće poruke

Emily Debrayda Phillips (69) umrla je 25. ožujka nakon kratke borbe s rakom gušterače. Nekoliko dana nakon što joj je dijagnosticirana bolest napisala je vlastitu osmrtnicu.

'Teško mi je to priznati, ali izgleda da sam umrla', napisala je i nastavila.

'Svi su mi govorili da će se to dogoditi jednog dana, ali to jednostavno nije bilo nešto što sam htjela slušati, a još manje iskusiti. Još jednom stvari nisu išle kako ja želim. To je bila priča mog života cijeli moj život', napisala je.

Njezina kći Bonnie Upright rekla je kako ju je majka zamolila da pročita osmrtnicu nedugo nakon što ju je napisala, ali vijesti o dijagnozi još su bile svježe, piše Huffington Post. 

Isto ju je zamolila i dva tjedna prije smrti. Više nije mogla reći ne majci pa su ona i njezina obitelj slušali kako Emily čita svoju osmrtnicu.

Umro, ali je živ: Ugledao svoje ime među osmrtnicama

'To je bio jedan od najposebnijih trenutaka u mom životu', rekla je Bonnie i odala da su na trenutke plakali, a na trenutke se smijali.

U jednoj od rečenica Phillips je sažela svoj život u nekoliko riječi: 'Rodila sam se, trepnula sam i bilo je gotovo'.

'Nijedna građevina nije dobila ime po meni, nisu izgrađeni spomenici u moju čast. Ali imala sam priliku upoznati i voljeti svakog od mojih prijatelja i sve članove moje obitelji. Koliko više blagoslovljena osoba može biti?', napisala je.

No, ispostavilo se da je bila u krivu pišući o svom nasljeđu. Njezina priča postala je viralna, pa iako možda neće dobiti primjerice kameni spomenik, za njom će ostati onaj trajni, digitalni.

'Molim vas nemojte plakati jer sam otišla, umjesto toga budite sretni jer sam bila ovdje. Ili možda možete plakati malo. Uostalom, preminula sam. Danas sam sretna i plešem. Vjerojatno gola', zaključila je svoju osmrtnicu koju su prenijeli brojni mediji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene