Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Norveška u iščekivanju

Otvoren je misteriozni paket star 100 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvoren je paket težak 3,1 kilograma koji zapečatio jedan Norvežanin davne 1912. godine.

U paketu koji je ostavio Johan Nygard 1912. godine, s naputkom da se otvori tek za 100 godina, za sada su pronađena pisma i isječci iz novina onog vremena, bilježnice, te kraljevska tkanina. Tek treba utvrditi što je u člancima i rukopisima napisano i zbog čega je Nygard tome pridao toliku važnost.

Pročitajte i ovo Izgubljen paket - 2 nevjerojatno U pošti joj ukrali 5 kila čokoladica? "Otvaram paket, a u njemu ničeg što bi trebalo biti" Slika nije dostupna Sto godina HND-a 'Stanje hrvatskih medija na najnižim je granama'

Nygard je bio uključen u politički život lokalne zajednice. Navodno je pristupio tadašnjem gradonačelniku i dao mu paket rekavši da sadrži 'koristi koje će oduševiti buduće generacije'.

>> Našli rogove stare 6.500 godina

Misteriozni paket nalazio se u muzeju Gudbrandsdal i datira iz 26. kolovoza 1912. Na njemu je poruka Johana Nygarda na kojoj stoji da se paket ne otvara prije 2012., pišu lokalne novine Verdens Gang.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene