Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna priča

Nakon 25 godina pronašao obitelj uz pomoć Google Eartha!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saroo Brierley je imao samo 5 godina kada se izgubio u Indiji. Više od dva desetljeća trebala su mu da pronađe svoju obitelj.

Davne 1987. Saroo je imao 5 godina kada se s bratom vraćao kući nakon što su čitavi dan prosili na ulici Khandwe. Međutim, na željezničkom je kolodvoru izgubio svog brata i sam se ukrcao u vlak koji je, ispostavilo se, išao u suprotnom smjeru od njegove kuće. Saroo je od umora zaspao i nakon 10 sati vožnje završio na drugom kraju zemlje.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

Četiri mjeseca je pokušavao vratiti kući i stalno se susretao sa svakakvim opasnostima poput trenutka kada ga je jedan muškarac skoro oteo i prodao u roblje. Više detalja iz tog perioda nije poznato, osim da je kasnije saznao da je njegov brat tada pronađen mrtav na željezničkim tračnicama. Sarooa su na kraju pronašle državne vlasti i proglasili ga 'izgubljenim djetetom' te dali na posvajanje.

Posvojila ga je obitelj iz Tasmanije, no nikada nije prestao tražiti svoju obitelj. Pomoću Facebooka, vlastitih sjećanja i Google Eartha pokušavao se prisjetiti detalja iz djetinjstva, prenosi Daily Mail. Znao je samo ime svoga grada i svoje prezime te je kontaktirao lokalne vlasti i policiju, detaljno pregledavao ulice pomoću Google Eartha i na kraju uspio. Sada o svom životnom putu namjerava snimiti i film.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene