Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višestruke operacije

Najviši čovjek na svijetu napokon prestao rasti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlog su višestruke operacije na koje je 2 i pol metra visok Turčin Sultan Kosen morao zbog tumora na mozgu. Upravo je tumor proizvodio hormone koji su poticali njegov rast.

Dizanje u visine za najvišeg čovjeka na svijetu ipak će stati na 2 i pol metra - više neće rasti. 29-godišnji Sultan Kosen koji je prerastao svog oca sa 7 godina, priznaje kako mu je visina zadala mnogo muka u djetinjstvu.

>> Životna ispovijest najvišeg čovjeka na svijetu

'Otkad sam visok suočavam se s poteškoćama u životu. Imao sam mnogo teških dana. Nisam mogao izaći iz sobe, obitelj mi je bila u financijskim problemima pa nisam mogao primati odgovarajuću terapiju. Često sam plakao u sobi. Morao sam ograničiti svoj život. No, od kada me Guinness službeno imenovao, moj život ponovno je počeo, jako sam sretan', kaže Sultan Kosen.

Prestanak rasta rezultat je liječenja tumora na mozgu koji je proizvodio hormone rasta. Nakon terapija u Americi sada je u zdravstveno stabilnom stanju. Prvi put objavio je kako ima i djevojku. 'Ovo je moj savjet svima, nemojte biti frustrirani, život je kratak! Morate znati kako živite jer živite samo jednom. Nitko ne bi trebao bježati od drugih ljudi, osobito ako imaju hendikep ili su osobe s invaliditetom. Svatko ima pravo živjeti', poručuje Kosen.

Kosen je jedan od 10 ljudi u povijesti koji su rasli preko 2 metra. Najveći čovjek u povijesti bio je visok 2 metra i 72 centimetra, a živio je početkom 20. stoljeća.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene