Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li pogodili?

Najviše kave ispijaju...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke profesije jednostavno su nezamislive bez kave.

Prema provedenom istraživanju, 85 posto anketiranih reklo je da pije najmanje tri šalice kave dnevno, a 70 posto je reklo da bi njihove radne sposobnosti bile smanjene bez redovne dnevne doze kave.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

"Izgleda da je ispijanje kave potreba ljudi u mnogim profesijama. Najveći potrošači, koji piju više od četiri šalice kave dnevno, su oni koji imaju stresna zanimanja, odnsono novinari, koji piju najviše, a slijede policajci i nastavnici u školi", navodi se u istraživanju koje je sprovela medijska kuća Presat, a prenosi Guardian.

Kavoljupci bi ipak trebali proučiti prošlogodišnje istraživanje Sveučilišta Južna Karolina, koje je pokazalo da dnevna doza kofeina ne bi trebala preći 200 miligrama, odnosno dvije velike šalice ili četiri male šalice kave.

Prema istraživanju, profesionalci su pokazali visoku razinu nepoznavanja štetnog dejelovanja velike količine popijene kave, pa je tako 62 posto ispitanika reklo da ne zna koje zdravstvene rizike nosi pretjerano uživanje u kavi.

Na listi najvećih kavopija među profesijama u Britaniji prednjače novinari i zaposleni u medijima, slijede policajci, školski nastavnici, obrtnici, medicinsko osoblje, zatim menadžeri u kompanijama, radnici u telefonskoj prodaji, tehničari za IT-podršku, prodavači u maloprodaji te vozači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene