Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod skriva stravičnu prijetnju

Najstrašniji video kojeg su analizirali IT stručnjaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misteriozan i jeziv video pojavio se na internetu i postao viralan. Navodno se u njemu radi o prijetnji smrću.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu

Dvominutni video prikazuje osobu maskiranu u jezivu spodobu u napuštenoj zgradi. Osoba izvodi neobične pokrete, a slika je popraćena uznemirujućim zvukom. U isto vrijeme vide se i neobični simboli koji prolaze ekranom, piše Express.co.uk.

Naziv videa je 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101, a ukoliko konvertirate taj binarni kod u riječ, dobit ćete riječ 'muerte', što na španjolskom znači 'smrt'.

VIDEO Poslušajte jeziv zvuk koji plaši građane New Yorka

Video je poslan jednom švedskom IT blogeru koji analizirao o čemu je riječ. U videu se, kaže on, nalazi i kod koji preobličen u riječi znači 'Imate godinu dana ili manje'. Oni koji su se još poigrali sa zvukom i pretvorili ga u sliku, otkrili su da ona pokazuje zavezanu ženu koja je mučena, a pokraj nje je ispisana poruka: 'Već si mrtav'.

O videu se puno raspravljalo online, a pojedine analize pokazale su da skriva još jedan kod, odnosno geografske koordinate Bijele kuće, pa se pojavila sumnja da je to prijetnja predsjedniku SAD-a Baracku Obami.

Snimka je navodno pronađena na DVD-u ostavljenom na klupi u parku, a objavio ju je televizijski kanal koji se bavi paranormalnim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene