Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrtoglavica zagarantirana

VIDEO NAJSTRAŠNIJE STAZE: Biste li se usudili hodati ovuda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem svijeta, na različitim planinama, izgrađene su staze po kojima se rijetki usude hodati. Donosimo pregled nekih od najipresivnijih i najstrašnijih staza na svijetu.

Čak 700 godina stara staza na Huashan planini u Kini široka je samo 30 centimetara. U priloženom videu možete pogledati kako otprilike izgleda štetnja po njoj.



Jedan metar široka staza imena 'El Caminito del Rey' nalazi se u Špannjolskoj i to iznad ElChorro rijeke. Izgrađena je između 1901. i 1905. godine za radnike koji su morali prelaziti iz jedne hidroelektrane u drugu. Vjeruje se da je ta staza jedna od najopasnijih staza na litici, rukohvata nema, a neki su se djelovi i raspali. Zatvorena je 2000. godine, ali će se ponovno otvoriti 2014. godine, piše io9.

Staza 'Walk of faith' nalazi se na planini Tianmen u Kini na 1.430 metara. Riječ je o stazi koja je široka 90 centimetara, a ako biste se odlučili na šetnju po njoj, onda biste trebali znati i da je staklo po kojem biste hodali debelo 6,3 centimetra.



Iako nisu toliko zastrašujuće, valja spomenuti i stube na planini Huangshan, odnosno Žutoj planini u Kini. Duge su čak 48 kilometara.

Drevni Baoxie Plank Road izgrađen je u vrijeme cara Huiwena (oko 320 godina prije Krista). Staza pokriva udaljenost od 250 kilometara, ali je sada samo jedan dio prohodan.

Staza uz 71 metar visok Budin kip u Kini, koji je ujedno i najveći Budin kameni kip na svijetu, izgleda doista impresivno. Sagrađena je između 713. i 803. godine.

'Angels Landing' u SAD je još poznat kao Aelous hram, a nalazi se u nacionalnom parku Zion, Utah. Na obje strane, na visini od 610 metara je staza koja je duga 3,9 kilometara i izgrađena je u stijeni 1926. godine.

'Wl Penon de Guatape ili stijena Gutape koja je još poznata pod nazivom 'La piedra Penol' nalazi se u blizini Guatapea u Kolumbiji. Riječ je o velikoj pukotini u stjeni gdje su se prvi ljudi popeli 1954. godine. Nekolio godina kasnije napravljene su stepenice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   Pročitajte i ovo Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj'' Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene