Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi broj stripa

Prodali Supermana za 2,6 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strip u kojem se Superman pojavljuje prvi put, u izdanju Action Comicsa, prodan je za 2,6 milijuna dolara i tako postao najskuplji strip na svijetu!

Početna cijena na online dražbi bila je 900,000 dolara, a imena prodavatelja i kupca nisu objavljena. Nagađa se da je strip bio u vlasništvu glumca Nicolasa Cagea.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odlazak Preminuo autor legendarnog stripa "Dylan Dog" Anamarija Lončar Tema nostalgija U četiri grada održava se strip maraton: "Ostajem tu cijelu noć - malo ću spavati, malo odmoriti, malo crtati..."

Ovo je prvi put da je jedan strip na aukciji prešao granicu od 2 milijuna dolara.  Inače, strip je objavljen 1938. kada je stajao 10 centi.

Pretpostavlja se da postoji još 100 primjeraka ovog stripa, ali ih je samo nekoliko u dobrom stanju. U ožujku prošle godine, primjerak istog stripa prodan je za rekordnih 1,5 milijuna dolara, ali taj nije bio u tako dobrom stanju kao ovaj.

Poznavatelji svijeta stripa smatraju da je ova vrsta ulaganja postala vrlo popularna u ovim teškim gospodarskim vremenima, jer rijetko kolekcionarstvo ima pouzdaniju vrijednost od imovina ili dionica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene