Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forbesova lista

Najskuplji dom na svijetu: Da sve bude kako treba brine se 600 članova osoblja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dom Indijca Mukesha Ambanija ima 27 katova, 37 tiusča kvadrata i visok je 173 metra. Na izgradnju je potrošeno između milijardu i dvije milijarde dolara.

Dom najbogatijeg Indijca, neboder na 27 katova u Mumbaiju, našao se na vrhu Forbesove liste najskupljih domova milijardera na svijetu.

Pročitajte i ovo Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra Slika nije dostupna Forbesova lista Predsjednica iza sebe ostavila doista jaka imena na listi najmoćnijih žena

Dom od preko 37 tisuća kvadrata zove se Antilia po mitskom otoku u Atlantiku. Mukesh Ambani, vlasnik zdanja, navodno je na njegovu izgradnju potrošio između milijardu i dvije milijarde dolara, piše Business Insider.

Najbogatiji Indijac smanjio si plaću za dvije trećine

Neboder je visok  173 metra, ima podzemnu garažu na šest etaža, heliodrom na koji u isto vrijeme mogu sletjeti tri helikoptera, a kako bi sve funkcioniralo navodno je zaposleno 600 članova osoblja. Izgradnja je počela 2008., a dovršena je krajem 2010. godine.

Na drugom mjestu liste našao se dom Lily Safre, vila Leopolda u Francuskoj. Njezina vrijednost procjenjuje se na 500 milijuna dolara.

Treći najskuplji dom nalazi se u New Yorku i u vlasništvu je Ire Rennerta. Vrijednost mu je procijenjena na 248.5 milijuna dolara. Objekt ima 29 spavaćih soba, tri bazena i vlastitu elektranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene