Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplja na svijetu

Marka prodana za 2,61 milijun eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najskuplja marka na svijetu, švedska ‘žuti Treskilling’, prodana je u Ženevi međunarodnom konzorciju koji nije otkrio identitet niti iznos transakcije.

‘Članovi konzorcija kupili su marku ocjenjujući da se radi o solidnom ulaganju u ovo krizno vrijeme’, ističe se u priopćenju aukcijske kuće David Feldman. Aukcijska kuća koja naglašava da je ta marka i dalje najskuplja na svijetu već ju je prodala 1984., 1990. i 1996. godine. Ove godine slavna švedska marka dosegla je cijenu od 2.875 milijuna švicarskih franaka (3,61 milijuna eura).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz crkve sv. Marka Deur: Zabrinut sam za situaciju u kojoj se nalazi država, apeliram na mir Slika nije dostupna Bizaran slučaj Prodao vozilo i prijavio krađu pa ga onda i oteo

‘Žuti Treskilling’ iz Švedske otkrio je 1885. švedski učenik od 14 godina koji je odlijepljivao marke kako bi ih preprodao, nadajući se tako džeparcu. Ta švedska marka od 3 skillinga, uobičajeno zelena, tiskana je greškom 1857. u okviru tiskanja žutih maraka od 8 skillinga. Pripadala je različitim kolekcionarima, kao i njemačkom aristokratu s boravkom u Francuskoj te belgijskom magnatu. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene