Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko bi rekao?

Najprljaviji predmet u svakom domaćinstvu je ...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Površno čišćenje kuće nije ni približno dovoljno jer je čak 99 posto prljavštine nevidljivo, bez mirisa i neprimjetno.

Osim redovitog čišćenja kade i umivaonika, nešto rjeđe čistimo računala, zavjese, tepihe i madrace. Nova istraživanja pokazuju kako su mjesta i predmeti za koje pretpostavljamo da su čisti često idealni za razmnožavanje opasnih bakterija i parazita.

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Ilustracija loši uvjeti Čistačica se u japankama popela da očisti prašinu u zgradi Ministarstva i pala, dobit će veliku odštetu

Znanstvenici iz London’s Barts Hospitala otkrili su kako je jastuk pun grinja, alergena i bakterija. Nakon dvogodišnje upotrebe, više od trećine jastuka kontaminirano je bakterijama, što može uzrokovati i bolesti poput astme. Istraživanje slovenskih znanstvenika pokazalo je da ni perilica za rublje, perilica za suđe i aparati za kavu nisu sigurni, već su puni potencijalno opasnih mikroba.

Unatoč tome što je svaki dom prepun bakterija, većina prljavštine bezopasna je, pa čak i dobrodošla. Brojni stručnjaci upozoravaju da nisu dobri sterilni uvjeti, osobito za djecu, jer tijelo tada neće razvijati učinkovit imunološki sustav u ranoj dobi. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene