Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmodernija usluga beskontaktnog plaćanja mobilnim telefonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaćanje bez novčanika uz pomoć mobilnog telefona odsad je moguće zahvaljujući PBZ Wave2Pay usluzi, kojom PBZ grupa potvrđuje vodstvo u uvođenju inovativnih tehnologija na hrvatskom tržištu.

PBZ grupa, u suradnji s American Expressom® i Intesa Sanpaolo Cardom, predstavila je novu PBZWave2Pay uslugu beskontaktnog plaćanja mobilnim telefonom, prvu na hrvatskome tržištu koja se zasniva na Host Card Emulation (HCE) tehnologiji za NFC (Near-Field Communication) mobilna plaćanja na POS uređajima PBZ grupe. PBZ Wave2Pay usluga trenutno je dostupna za American Express® kartice, i to: American Express® karticu - zelenu charge, The Gold Card, The Platinum Card i American Express® karticu sa srcem, čime je PBZ grupa postala prvi izdavatelj American Express® kartica u svijetu koji je uveo HCE mobilno plaćanje za American Express® kartice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslovnica PBZ-a Zagreb: Razbojnik opljačkao banku u Savskoj ulici Slika nije dostupna GASI SE AMERICAN EXPRESS Banka objavila što će se ove godine dogoditi s kreditnim karticama pola milijuna Hrvata

Nakon uvođenja za American Express® kartice, PBZ grupa će PBZ Wave2Pay uslugu ponuditi za cijeli svoj kartični portfelj. Riječ je o usluzi beskontaktnog plaćanja mobilnim telefonom koja korisnicima omogućava brz i siguran način plaćanja na prodajnim mjestima u Hrvatskoj i svijetu koja podržavaju beskontaktno plaćanje.

PBZ Wave-2Pay uslugom već sada se može plaćati na skoro 7.000 prodajnih mjesta PBZ grupe diljem Hrvatske, dok bi do kraja godine ova vrsta plaćanja trebala biti uvedena na gotovo cijelu prodajnu mrežu PBZ grupe, koja je ujedno najveća mreža POS uređaja u zemlji. PBZ Wave2Pay usluga može se ugovoriti u svim poslovnicama PBZ-a, nakon čega korisnik treba preuzeti i aktivirati PBZ Wave2Pay mobilnu aplikaciju i aktivirati funkcionalnost Virtualna American Express kartica.

Nakon aktivacije usluge korisnik prilikom plaćanja više ne mora imati karticu uz sebe, već transakciju izvršava prislanjanjem mobilnog uređaja na POS uređaj, na prodajnom mjestu označenom simbolom za prihvat beskontaktnog plaćanja. Osim plaćanja, PBZ Wave2Pay usluga omogućava i pregled transakcija, geolokaciju za svaku transakciju, aktivaciju tipkovnice s razmještenim brojevima i drugo.

PBZ Wave2Pay uslugu mogu koristiti vlasnici mobilnih telefona koji podržavaju tehnologiju plaćanja NFC (Near-Field Communication), s operativnim sustavom Android KitKat 4.4. ili višim. PBZ Wave2Pay aplikacija je besplatna. Za prvu godinu korištenja funkcionalnosti Virtualna American Express® kartica korisnici ne plaćaju naknadu, a za svaku sljedeću godinu naknada iznosi 65 kuna i naplaćuje se za korištenje funkcionalnosti po svakoj kartici.

Više informacija dostupno je na wave2pay.pbz.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene