457840
457840
457840
457840
457840

Najmanje dvadeset mrtvih u sukobu koji je izazvao majmun

  • , 21.11.2016., 16:20
  • Autor:
  • komentara

Zavađene skupine su tijekom sukoba koristile tešku artiljeriju, po suparnicima se tuklo čak i granatama.

 
 
 
 
Libija, arhivska fotografija (Foto: AFP)
Libija, arhivska fotografija (Foto: AFP)

Najmanje je dvadeset ljudi od utorka do danas poginulo u libijskome gradu Sebhi u sukobima koji je izazvao majmun. Naime, životinja u vlasništvu nekog trgovca je tog dana skinula maramu s glave jedne djevojčice, a potreba za osvetom je dovela do sveopćega krvoprolića između ionako zavađenih dviju skupina, pripadnika Awlad Suleimana i Guedadfi.

Mediji navode da se tijekom obračuna koristila teška artiljerija, da su se po kućama suparnika ispaljivale čak i granate, te da su bolnice primile više od pedeset ranjenika.

Život u Sebhi se međuvremenu uglavnom normalizirao, međutim agencije navode da se još uvijek ponegdje čuje sporadična pucanjava.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se