457840
457840
457840
457840
457840

Najmanje dvadeset mrtvih u sukobu koji je izazvao majmun

  • , 21.11.2016., 16:20
  • Autor:
  • komentara

Zavađene skupine su tijekom sukoba koristile tešku artiljeriju, po suparnicima se tuklo čak i granatama.

 
 
 
 
 
Libija, arhivska fotografija (Foto: AFP)
Libija, arhivska fotografija (Foto: AFP)

Najmanje je dvadeset ljudi od utorka do danas poginulo u libijskome gradu Sebhi u sukobima koji je izazvao majmun. Naime, životinja u vlasništvu nekog trgovca je tog dana skinula maramu s glave jedne djevojčice, a potreba za osvetom je dovela do sveopćega krvoprolića između ionako zavađenih dviju skupina, pripadnika Awlad Suleimana i Guedadfi.

Mediji navode da se tijekom obračuna koristila teška artiljerija, da su se po kućama suparnika ispaljivale čak i granate, te da su bolnice primile više od pedeset ranjenika.

Život u Sebhi se međuvremenu uglavnom normalizirao, međutim agencije navode da se još uvijek ponegdje čuje sporadična pucanjava.

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se