Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjet: Budi čudan

Najluđe ljetne prakse: Od zatvora do mrtvačnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljeto nam je stiglo, bar po visokim temperaturama. I dok će se neki učenici i studenti posvetiti samo uživanju bez obveza, drugi žele to vrijeme iskoristiti kako bi nešto i zaradili ili stekli određeno radno iskustvo.

No, ponekad se čak ni za ljetnu praksu nije lako prijaviti, jer se traže kvalifikacije koje zna biti teško zadovoljiti. Tako se za stažiranje u Ripley's Belive It or Not muzeju u New Yorku traži da kandidat 'bude čudan' i voli se zabavljati. 'Ako želite zaraditi i steći iskustvo u turizmu, okruženi smežuranim glavama, pramenom Elvisove kose i 500 drugih čudesnih artefakata, mi smo idealni za vas', kaže Michael Hirsch, upravitelj Muzeja.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

Ljetna praksa nudi se i u Vatikanu. Tako se studenti komunikacijskih studija mogu prijaviti za održavanje vatikanske internetske stranice, izvještavanje za Catholic News Service ili pomagati u organiziranju proslava na kojima sudjeluje papa. Studenti, osim što upoznaju papu, imaju i besplatni tečaj iz talijanskog, plaćene obroke i smještaj u hotelu s četiri zvjezdice u Rimu.

I dok neke privlači novinarski posao, drugi žele biti okruženi vrućim metalom, brzim autima i mirisom spaljenih guma. Za sve zainteresirane, praksa se nudi na stadionu u Indianapolisu, gdje se svake godine održava Indy 500.

Za sve mišićave studente svakog se ljeta nude fizički poslovi, kao na primjer rad u odvozu smeća.

No, za sve one koji na svaki način žele izbjeći fizičke poslove i baciti se u showbizz, prilika se nudi kod Jennifer Lopez. U njenoj tvrtki Jennifer Lopez Enterprises traži se pripravnik, koji govori španjolski i zna se služiti telefonom.

Mnogi studenti ovog bi se ljeta mogli prijaviti i za poslove u zabavnim parkovima, koji traže različite profile radnika, od onih u računovodstvu pa do rada na terenu.

Ako želite ljeto provesti u New Yorku, ali vam se život u Velikoj Jabuci čini preskup, zaraditi možete ako radite u njihovom javnom prijevozu. Osim što dobro zaradite, možete besplatno razgledati i cijeli grad.

A kako vam zvuči ljeto uz mrtvace? Ne, to nije neki horor film, već praksa koja se nudi u pogrebnim društvima diljem SAD-a. Zadaća praktikanata je čišćenje tijela i pripremanje za pogreb. Prijaviti se može čak i preko web stranice.

Oni koji žele ljeto provesti na otvorenom, a opet zaraditi, prijaviti se mogu za rad na farmi. Uvjeti na jednoj od njih su dobri odnosi s ljudima i životinjama, ali i brz i efektivan rad u tom 'zahtjevnom' okruženju.

Iskustvo se može steći čak i u zatvoru. Ne samo da možete upoznati svog 'omiljenog' zatvorenika, već vam i dobro plaćaju.

Za sve one koji se dobro nose s pritiskom, praksa se nudi i u Bijeloj kući, piše Huffington Post.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene