Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to ne sentimentalno

Nadamo se da ih niste bacili: Stare video kasete mogle bi vrijediti jako puno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji su uništili ploče poznatih glazbenika nisu ni pomišljali da bi danas za njih mogli dobiti lijepu svotu novca, a jednako bi se moglo dogoditi i s VHS kasetama.

Vaše stare video vrpce, ako ih još imate, mogle bi vrijediti puno novca. Nadamo se zato da niste među onima koji su ih već odavno pospremili u smeće, piše Metro.co.uk.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu bacili stare strojeve VINIL SE VRAĆA Malo seoce zarađuje milijune od proizvodnje ploča Slika nije dostupna Ljubitelji vinila - pozor! Bijelo dugme - Box set deluxe!

Stručnjaci naime vjeruju da se VHS kasete pridružuju redovima vinila. S vremenom su počele nestajati iz prosječnih kućanstava, a zatvorio se i velik broj videoteka. Također, kasete dovoljno dugo nisu u centru pozornosti i već izazivaju nostalgiju.

David Jinks poručio je svima da nauče lekciju prisjećajući se vinila jer su mnoge nekad nevoljene i odbačene ploče počele značajno vrijediti. I pri tom se ne misli na sentimentalnu vrijednost, nego onu novčanu.

Nećete vjerovati na što se mogu pohraniti podaci s 3.700 blu-ray diskova

'Većina ljudi koji su kupili originalni 'The White Album' od Beatlesa puštali su ga do uništenja, nisu imali pojma da bi u budućnosti mogao biti jako vrijedan. Sada prava verzija vrijedi i do sedam tisuća funti', kaže Jinks.

'Danas se video vrpce smatraju jedanako prolaznima kao ploče nekada i brzo nestaju iz naših domova', objasnio je Jinks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene