Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedeći tek 2015.

Na nebu se pojavio 'Plavi Mjesec'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve fotografije plavog Mjeseca već su se počele pojavljivati. Na ponovnu pojavu plavog Mjeseca morat ćemo čekati do 2015.

Fotografije i snimke punog Mjeseca šaljite nam na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikome ni riječi Godinama skrivao torbu u ormaru: Što je sve Neil Armstrong 'ukrao' na Mjesecu? Slika nije dostupna Nemoguće lažirati VIDEO Filmaš objasnio zašto snimka slijetanja na Mjesec ne može biti lažirana!

Ime Plavi Mjesec dano je drugom punom Mjesecu u mjesec dana. Iako plavi Mjesec zapravo i nije plav, jedan je promatrač zvijezda imena Tom Sajinsa iz hira na jednoj fotografiji taj puni mjesec obojao u plavo.

Ovo je drugi put da u kolovozu imamo puni Mjesec. Prvi se puni Mjesec pojavio 1. kolovoza, međutim, prosječnom se promatraču zvijezda može učiniti da je Mjesec pun dan prije negoli je to doista, a i dan nakon punog Mjeseca.

>> Danas će se na nebu pojaviti 'Plavi Mjesec'

Plavi je Mjesec već stigao do Japana. Fotografiju koju je Angela Saeki uhvatila na nebu iznad Osake, poslala je na stranicu space.com. 'Ova mi je fotografija s plavim Mjesecom iznad Osake, kako se sja u punom sjajunajdraža! Osaka izgleda kao grad dragulja, umjesto betonske džungle, po čemu je poznat!', kazala je.

David Stockinger svoju je fotografiju posvetio Neilu Armstrongu. 'Nisam mogao ne pomisliti na njega. Ova je za tebe, Neil!', kazao je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene