Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kućni ljubimci u crkvi

Na blagoslov donijeli gmazove, paukove, pse...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika koja se ne viđa često! Stotine vjernika na Filipinima uzeli su kućne ljubimce pod ruku i odveli ih u crkvu na blagoslov, u spomen na sv. Franju Asiškog.

Gmazovi, pauci, psi, stotine životinja na okupu tamo gdje se baš i ne viđaju - u crkvi. 'Donio sam životinje na blagoslov jer je danas dan za blagoslov kućnih ljubimaca', rekao je Allan Palaganas.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Ceremonija blagoslova kućnih ljubimaca na Filipinima je tradicija. Ide se stopama svetog Franje Asiškog. Zaštitnik životinja slavi se 4. listopada, pa se pazi i da blagoslov bude u nedjelju što bližu tom datumu.

>> Neobični kućni ljubimci: Više od 300 životinja na jednom mjestu

'Zahvaljujemo se na raznolikosti stvorenja na zemlji i trenutak je da i mi pokušamo napraviti ono što je Franjo Asiški učinio - naglasio povezanost nad ljepotu svih živih bića', rekao je Michael Martin, župnik. Za vjernike s kućnim ljubimcima u naručju služena je i sveta misa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene