Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voze brzo, pretječu i nepropisno parkiraju

Oni s dužim prstenjakom opasni u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija koju su proveli njemački znanstvenici pokazala je kako su muškarci s prstenjakom dužim od kažiprsta skloniji brzoj vožnji, opasnom pretjecanju i nepropisnom parkiranju.

Studija sugerira kako je 'loša vožnja' vjerojatno već programirana od rođenja jer je dužina prstiju u direktnoj vezi s izloženošću testosteronu u maternici. Brojne su studije već pokazale kako prstenjak duži od kažiprsta kod muškaraca može imati snažan utjecaj na zdravlje i ponašanje. Znanstvenici vjeruju da izloženost većoj razini testosterona u maternici utječe na način kako tijekom života 'funkcionira mozak', a čini se i kako potiče rast prstenjaka. 

Pročitajte i ovo Izmjena tramvajskih linija održavanje manifestacije Pripremite se na gužve: U subotu veliki dio centra ostaje bez tramvaja Marko Srdarević Užas kod Sinja Policija o teškoj prometnoj nesreći: Šef splitsko-dalmatinske policije ispričao kako je izgledala potjera

Za ovu posljednjoj studiji, znanstvenici na Sveučilištu u njemačkom gradu Mainzu regrutirali su 77 muških vozača s prosjekom od 38 godina. Svaki volonter je prošao testove mjerenja i usporedbe kažiprsta i prstenjaka, a potom su za svakog od njih pribavljeni i podaci o svim prekršajima tijekom vožnje u posljednjih pet godina. Tek nešto više od trećine imali su zabilježene prekršaje u svojim vozačkim dozvolama, od prebrze vožnje do vožnje u pijanom stanju. Rezultati, koji su objavljeni i u znanstvenom časopisu Accident Analysis, pokazali su da muškarci s dužim prstenjakom skloniji opasnijoj vožnji i prekršajima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene