452762
452762
452762
452762
452762

Munja pogodila zrakoplov tek što se vinuo u visine

  • , 07.10.2016., 10:33
  • Autor:
  • komentara

Najgore je zasigurno bilo onim ljudima koji se podjednako boje munja i letenja.

 
 
 
 
Zrakoplov je bez problema nastavio put prema Parizu (FOTO: YouTube/Screenshot)
Zrakoplov je bez problema nastavio put prema Parizu (FOTO: YouTube/Screenshot)

Putnicima koji su u ponedjeljak nešto prije devet sati poletjeli s aerodroma u Keflaviku definitivno nije trebala kava da bi se razbudili. Naime, Airbus A330 u koji su se ukrcali udarila je munja samo četiri minute nakon što se vinuo u visine.

Neugodnu je situaciju motelom zabilježio Halldór Guðmundsson, muškarac koji se iz obližnjeg ureda nadao da će zabilježiti dojmljivu snimku pražnjenja atmosferskog električnog naboja.

"Zapravo sam hvatao munje, a zrakoplov je u kadar upao kao bonus. Zvuk groma u tom je trenutku također bio zastrašujuć, kao da je došlo do eksplozije iznad naših glava", opisao je tu situaciju Guðmundsson, čija je snimka najprije obišla tamošnje medije, a u međuvremenu postala i hit na društvenim mrežama.

Unatoč tome što zasigurno nikome nije bilo ugodno, osobito onim putnicima koji se podjednako boje letenja i munja, zrakoplov je mirno nastavio put prema Parizu. Svi su na odredište stigli "u komadu", što to je potvrdio i glasnogovornik zrakoplovne tvrtke Wow Aira Svanhvít Friðriksdóttir. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se