Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poprilično su ljigavi

Možete li vjerovati da se u kozmetici koriste i OVI sastojci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova su tri sastojka jedni od najljigavijih koji se koriste u kozmetičkoj industriji.

Šminka postoji kako bi istaknula ono lijepo na nama, međutim, znate li što se sve nalazi u njezinim sastojcima?

Pročitajte i ovo Psi i koronavirus - 3 Psi različitih života Jedni treniraju, drugi se uljepšavaju: Ovi kućni ljubimci možda mogu otkriti koronu, no svejedno im treba briga i njega Justin Trudeau (Foto: AFP) Justin Trudeau Kanadski premijer ispričao se zbog korištenja tamne šminke: "Obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku. Nisam to smio učiniti"

1. Ambra

Iako ne zvuči kao nešto ljigavo ili gnjusno, ambra to zapravo jest. Radi se o voskastoj tvari koja se proizvodi u utrobi glavate uljarke, vrste kita. Obzirom da su glavate uljarke doista ogromne životinje, ambra im pomaže da ne ozlijede utrobu ukoliko progutaju nešto oštro. Koristi se u industriji parfema i vrlo je skupa. Pola kilograma ambre košta više od 10 tisuća dolara, a ukoliko kupujete skupe parfeme, velika je vjerojatnost da je ambra jedan od njegovih sastojaka.

>> VIDEO Pogledajte što se događa s vrućom vodom na -41

2. Puževa slina

Ovaj se sastojak koristi u industriji krema, poglavito onih za sprečavanje bora. Sadrži, naime, elastin i glikolnu kiselinu, koja je dobra za ljudsku kožu, piše doubleviking.com. Jesu li bore doista toliki problem da smo spremni po licu mazati čak i pužev sekret kako bi ih se riješili?

1. Smrskane bube

Jedan od glavnih sastojaka zavodljivog i u ženskoj torbici neizostavnog crvenog ruža upravo su - smrskane bube! Radi se, naime, o posebnom pigmentu koji imaju bube, koje se prirodno hrane crvenim bobicama. Boja je sama po sebi potpuno bezopasna, ali poprilično je ljigav osjećaj zamisliti tisuće smrskanih buba koje se nalaze u jednom crvenom ružu koji vi mažete na svoje usne, zar ne?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene