Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 2020.

Ova zanimanja uskoro će NESTATI! Iznenađeni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U moskovskoj školi za menadžment 'Skolkovo' na temelju investicijskih planova vodećih kompanija u Rusiji napravili su kartu sa 100 novih zanimanja, te 30 zanimanja koja će uskoro nestati.

U slijedećih 10-15 godina u potpunosti će se promijeniti struktura tržišta rada, a za nekim od popularnih profesija više neće biti potrebe, upozoravaju sa škole 'Skolkovo'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radna mjesta Došlo je do promjena na listi najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: Jedan podatak izaziva zabrinutost Slika nije dostupna Ima posla, nedostaje RADNIKA Njemačkoj će do 2030. nedostajati tri milijuna stručnjaka

Tako zanimanja poput knjižničara, poštara i krojača u bliskoj budućnosti neće biti potrebna, dok će sve traženiji biti stručnjaci za bioničku protetiku, ali i 'gradski poljoprivrednik'.

>>VIDEO Primili diplome za posao budućnosti!

O uspješnosti tehnološkog razvoja zemlje i svijeta "bez svjetskih ratova, globalnih kataklizmi i namjernog kočenja tehnološkog razvoja" ovisit će koliko će neke profesije biti tražene 2020., prenosi Ruski vjesnik.

Od brojnih zanimanja za kojima će se stvoriti potreba navode se kozmobiolozi, GMO - poljoprivrednici, dizajneri 'pametnih' prostora, stručnjaci za planiranje obitelji...

No, zanimljivija je lista zanimanja za koje ruski stručnjaci misle da bi uskoro mogli nestati. Tako do 2020. godine navode da bi mogle nestati profesije turističkih agenata, copywrightera, lektora, arhivista, krojača, mehaničara i poštara, a nakon 2020. godine prognoziraju nestanak portira, poduzetnika, rudara, novinara, menadžera logistike, javnih bilježnika, diplomiranih farmaceuta, pravnih savjetnika i prometnih inspektora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene