Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Albertinu evakuiraju zbog poplava

Moraju premjestiti 950.000 umjetnina iz skladišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bečki muzej Albertina, u kojemu su smještena remek djela impresionista Moneta i Renoira, morat će premjestiti 950.000 umjetnina iz podzemnih skladišta, nakon najobilnijih kiša u Austriji u posljednjih 50 godina.

Iz galerije, koja će ostati otvorena, umjetnine će se premještati počevši od četvrtka, uključujući djela flamanskog slikara Rubensa i talijanskog majstora Michelangela. 'Zasad nije bilo nikakve štete na umjetninama', rekla je glasnogovornica galerije Verena Dahlitz.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesvakidašnja situcija Aktiviran alarm u muzeju, vatrogasci se šokirali kad su shvatili uzrok Slika "Slike" su izložene Muzej umjetniku platio 67.000 eura za dvije slike, predao je prazna platna i nazvao ih "Uzmi novac i bježi"

Jedna od najvažnijih slika u galeriji staroj 200 godina, osjetljivi akvarel zeca Albrechta Durera iz 1502., već je premještena na sigurno. Kolekcija će iz središta Beča biti premještena na druge lokacije u Austriji, a u muzeju ne mogu reći koliko će cijela akcija trajati.

Oko 10.000 vojnika sudjeluje u obrani od poplava koje su uglavnom zahvatile gradove uz Dunav na sjeveru i zapadu Austrije. Albertina, smještena u neoklasicističkoj palači obnovljenoj nakon Drugoga svjetskog rata, jedna je od glavnih bečkih turističkih atrakcija koju svake godine posjeti milijun ljudi. Osim poplave, muzej je pogodila i financijska kriza zbog koje su donacije ove godine smanjene za dva milijuna eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene