Obavijesti Video Pretražite Navigacija
San mnogih

FOTO Ona otkriva kako je dobiti jedan od najelitnijih poslova danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Molly Mackinlay, APM u Googleu, govori kako je raditi u ovoj prestižnoj tehnološkoj kompaniji i kako uopće dobiti posao.

Google, san svakog programera, osim što je poznat kao jedno od najboljih mjesta za rad, poznat je i po svojim pripravničkim programima pomoću kojih od mnoštva kandidata biraju one koji najbolje odgovaraju njihovoj strukturi. Ono što traže od kandidata jest da su dovoljno 'googley'.

Ono po čemu je Google poseban je to što će se u njemu teško zaposliti netko tko ima velikog iskustva u ostalim tehnološkim kompanijama jer se jednostavno ne uklupa u strukturu Googlea, jer oni prvenstveno traže 'svježe' zaposlenike koji su tek diplomirali, piše Business Insider.

Molly Mackinlay je došla je u Google kao pripravnica softverskog inženjerstva tokom druge godine studija na Stanfordu. Prijavila se na pripravnički program APM-a (Advanced power managment) te nakon što je diplomirala dobila je stalan posao.

Google može predvidjeti novu globalnu ekonomsku krizu

Kaže kako je program bio veoma naporan, ali bila je prezaposlena i uzbuđena da bi se fokusirala na pritisak. Nije mogla birati na kojem projektu će raditi jer je ideja Googlea da stave svakog pripravnika u poziciju koju vjerojatno ne bi izabrali, ali koja će im pomoći u razvoju.

Mackinlay je tako završila u Google Chrome timu. Kada je Buisness Insider razgovarao s Mackinlay, ona se vratila s dvotjednog međunarodnog putovanja. Ideja takvog putovanja bila je da shvate kako je 'internacionaliziranje' Googleovih proizvoda puno više od prevođenja na strane jezike.

Kako bi mogli optimizirati Googleove proizvode moraju na trenutak zanemariti sve preporuke raznih istraživača i pokušati shvatiti što im zaista treba. Tako razgovaraju s 'običnim' ljudima - korisnicima Googlea.

Ono što Mackinlay čini dovoljno 'Googley' je njezina predanost poslu. 'Bilo da ste jako dobri u žongliranju, imate veliku kolekciju igara, uživate u nekom sportu... Ako ste super 'nabrijani' oko toga, što god da je, to je ono što nekoga čini 'Googley'', govori Mackinley.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene