458030
458030
458030
458030
458030

Mladiću bez ruku uskratili kredit: Žao nam je, nema otisaka prstiju, nema zajma

Bankari tumače da papir ukrašen samo potpisom ne bi bio zakonski obvezujuć.

 
 
 
 
Hoće li bankari napraviti iznimku i izdati mu stambeni kredit? (FOTO: Ilustracija/Thinkstock)
Hoće li bankari napraviti iznimku i izdati mu stambeni kredit? (FOTO: Ilustracija/Thinkstock)

Wu Jianping, 25-godišnji mladić iz kineskog grada Zhengzhoua, opet je ostao uskraćen za stambeni kredit iz razloga koji svjedoči tome koliko ponekad inzistiranje na provedbi pravila može biti suludo. Naime, unatoč tome što ispunjava ostale kriterije da dobije zajam, Wu je ponovo ostao bez novca jer nema ruke!

Preciznije rečeno, budući da Wu nije u mogućnosti dati otiske prstiju, banke odbijaju sklopiti s njim ugovor jer drže da sam potpis nije dovoljan kako bi papir bio zakonski obvezujuć, prenosi China Daily.

"Ne postoji način da se kopira otisak prsta, ali se zato potpis može lako oponašati", objasnio je neimenovani djelatnik jedne banke kojoj se Wu obratio prije samo tjedan dana.

Wu je bez ruku ostao kao petogodišnjak uslijed električnog udara, ali nije dopustio da ga hendikep omete pri postizanju ciljeva.

Prije pet godina se domogao stipendije na tamošnjem sveučilištu, a zatim se i zaposlio u jednoj edukacijskoj ustanovi. Pisati je počeo uz pomoć olovke u ustima, a životu bez ruku se do te mjere prilagodio da je ujedno naučio kako samostalno jesti, prati zube, pa čak i voziti bicikl!

Još kada bi dokučio kako izaći na kraj s ludostima birokracije...

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se