Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žedni vrhunske kvalitete

Mladi bogati Kinezi troše i do 152 dolara na bocu vina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sve veće potražnje za dizajnerskim torbama, talijanskim odijelima i brzim autima, skupa francuska i talijanska vina trebala bi, po očekivanjima, postati sljedeći obvezni dodatak imućnih kineskih kupaca.

U Šangaju, kineskom financijskom središtu, sve je više vinoteka i dućana gdje se mogu kupiti dobra vina, a mladi bogati Kinezi nakon posla često potroše i do 152 dolara za bocu vina. 'Kinezi su veliki materijalisti, pa kad jednom kupe najbolje lokalne marke, onda počinju tražiti još bolje i skuplje', kazao je Ch'ng Poh Tiong, kolumnist i izdavač lista 'The Wine Review'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna McLaren P1 i LaFerrari I bogati plaču: Tisuće milijunaša ih žele, no ove jurilice imat će samo neki Slika nije dostupna Dogovorili se Glasovali u novogodišnjoj noći: Senat odlučio izbjeći 'fiskalnu liticu'

>> Kinezi pokrenuli akciju protiv proizvodnje lažnih vina

Dok Kina razvija domaće vinsko tržište, industrijski stručnjaci kažu da je puno otmjenije piti uvozna vina te predviđa da će se potrošnja udvostručiti u idućih pet godina. Najtraženija su vina s francuskih imanja Chateau Lafite Rothschild, s početnom cijenom od tisuću američkih dolara po boci, te Chateau Latour.

'Ovdje su najmanje dva sloja poštovanja vina. Ako osoba kupuje i časti vinom iz zahvalnosti nekog tko mu je učinio uslugu, uzet će skupo vino želeći pokazati svoj položaj u društvu', kaže Ch'ng. 'Druge pak osobe piju s prijateljima i obitelji i tu društveni položaj nije povezan s bocom vina', dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene