Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbunio promatrače

Misteriozni crni obruč na nebu pojedince naveo na misao da su stigli 'alieni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda su se očekivano pojavila tumačenja da su u misterij upetljani izvanzemaljci, profesor fizike Andrej Solodovnik umirio je pučanstvo riječima da nema potrebe zvati agente Muldera i Scully.

Zbunjeni mještani sela Šortani, udaljenog sedamdesetak kilometara od glavnog grada Kazahstana Astane, nisu se mogli načuditi crnome krugu koji su ugledali na nebu u petak poslijepodne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavijeni jezivim tajnama Mislite da je Bermudski trokut jedini? Donosimo 10 najmističnijih mjesta na svijetu Slika nije dostupna Tko to tamo leti? Misterij na nebu: Policajci preko kamere gledali NLO, oku nije bio vidljiv

Krug je punih petnaest minuta lebdio na otprilike dvije stotine metara, pa nestao za šezdeset sekundi dok su promatrači nagađali je li riječ o nećemu izvanzemaljskom, možda tragu kakve letjelice ili ostatku intergalaktičkog portala

Napad ufologa: Vlada pokušava zataškati da su izvanzemaljci sletjeli u šumu

Ipak, profesor fizike Andrej Solodovnik se na takva tumačenja nasmijao, te objasnio za Russia Today da 'svemirci' nisu imali ništa s time.

- Takve smo crne obruče viđali i ranije diljem svijeta. I ovaj je bio sam produkt izgaranja u nekoj od obližnjih tvornica, a na nebu se zadržao toliko dugo jer očito nije bilo vjetra da ga rastjera - pojasnio je. 

Podsjetimo, sličan je slučaj zabilježen i prije točno godinu dana u Engleskoj, a tada je 'odgovornost' za misterij na nebu preuzeo proizvođač pirotehnike koji je priznao da je testirao novi vatromet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene