Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne slažu se svi

Michelangelo kao 13-godišnjak naslikao 'Muku sv.Ante'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Muka Svetog Ante' mogla bi biti prvo djelo jednog od najvećih umjetnika Michelangela Buonarrotija. Slika čija je vrijednost neprocjenjiva izložena je u njujorškom muzeju umjetnosti.

'Muka Svetog Ante' podijelila je stručnu javnost. Dio smatra kako je riječ o djelu koje je naslikao mladi Michelangelo Buonarroti i to u dobi od 12 do 13 godina. U prilog tome idu i navodi obaju Michelangelovih i biografa. Slika nije potpisana, pa neki eksperti sumnjaju da je to ipak djelo jednog od Michelangelovih učenika, a ne slavnog majstora. 'Kada pogledate u lice Svetog Ante, ruke i tako dalje, sve to podsjeća na njegov najranije skulpture od 1490. do 92. Meni to točno izgleda, ima sva obilježja, otiske mladog Michelangela', rekao je Keith Christiansen iz muzeja Metropolitan.

Pročitajte i ovo Michelangelov David - 4 Nevjerojatno Slavni Michelangelov David presudio je šefici jedne škole u Americi: Dobila je je otkaz zbog - pornografije Slika nije dostupna Izgubljeno-nađeno Sretnici s kauča došli do par stotina milijuna dolara!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene