Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrao jednom poslodavcu

Lov na blago: Majmun ukrao plaće i bacao ih prolaznicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majmun u indijskome gradu Shimli pokrenuo je pravi lov na blago kada je s krova jedne zgrade počeo bacati novčanice što ih je ukrao od poslodavca koji se spremao isplatiti svoje radnike.

Prolaznici u Shimli uočili su majmuna sa svežnjem novčanica na vrhu zgrade u gradnji kamo se ušuljao u potrazi za hranom koju nije našao pa je dohvatio 10.000 rupija (130 eura) i dao se u bijeg.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

'Izašao sam iz obližnjeg hrama i vidio da ljudi skupljaju novčanice koje lete po zraku. Pridružio sam se masi i zgrabio dvije novčanice od 100 rupija', ispričao je jedan stanovnik za lokalni list Amar Ujala.

Građevinski radnici uzalud su pokušavali uloviti primata kradljivca koji se zlobno razbacivao njihovim teško zarađenim novcem. Gotovo sat vremena trajao je lov jer je majmun u međuvremenu sa zgrade skočio na drvo i nastavio iz zraka distribuirati tuđi novac.

Otkriven jezik čimpanza: Rukama pokazuju 'slijedi me', 'stani' i 'uzmi'

U Shimli, glavnome gradu planinske države Himachal Pradesh, živi velika populacija majmuna koji često zlostavljaju turiste i stanovnike. Hinduizam vrlo poštuje majmune koji mogu biti vrlo opasni, pa znaju poharati i vrtove i urede te čak napadaju ljude koji nose hranu.

Indijska je vlada zato u New Delhiju zaposlila 40 "ljudi-majmuna" koji oponašaju majmunske krikove i na taj način udaljuju primate kada napadaju službene zgrade u potrazi za hranom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene