Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suprotno uvriježenom mišljenju

Mahanje zastavama smiruje političke stavove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mahanje nacionalnim zastavama obično se veže uz kontrovernije političare koji zastavama i drugim nacionalnim simbolima pokušavaju pridobiti što više sljedbenika. Međutim, posljednje istraživanje pokazuje kako zastava pridonosi smirivanju političkih stavova, a ne njihovom podizanju.

Pročitajte i ovo Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja

Istraživanje koje je provelo Hebrejsko sveučilište iz Jerusalema pokazalo je kako pokazivanje zastave potiče zauzimanje umjerenijih stavova. Tako su sudionici istraživanja podijeljeni u dvije grupe, a jednoj je kratko pokazana izraelska zastava. U onoj skupini kojoj je sublimirano prikazana zastava zabilježeno mijenjanje stavova prema umjerenijima.

>> Čokoladna zastava od 50 kg za nezavisnot Perua

Rezultati istraživanja bili su slični i prije posljednjih izbora u Izraelu kao i prije povlačenja izraelskih snaga iz Gaze. 'Ovo istraživanje je dokazalo kako nacionalne ideologije utječu na stavove pojedinaca. Doduše, prije istraživanja mislili smo kako će rezultati biti drugačiji pa je i nas sve malo iznenadilo', rekao je voditelj istraživanja dr. Ran Hassin koji je najavio nastavak istraživanja i na drugim nacionalnim simbolima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene