444817
444817
444817
444817
444817

Ljetni sendviči iz djetinjstva od kojih rastu zazubice

  • , 26.07.2016., 11:11
  • Autor:
  • komentara

Ljeto nas najviše asocira na popularne sendviče iz djetinjstva jer su poslije kupanja i za vrijeme boravka u prirodi 'dolazili kao naručeni'. Donosimo vam naš izbor top tri ljetna sendviča koje smo jeli nekad, a rado bi ih smazali i sad.

 
 
 
 
Ljetni sendviči (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ljetni sendviči (Foto: Gulliver/Thinkstock)

U vrijeme kada je izbor narezaka bio ograničen gostili smo se sendvičima koje i danas rado jedemo i naravno pri tom nas neodoljivo podsjećaju na djetinjstvo. Upravo ljeto nas najviše asocira na njih jer su poslije kupanja i za vrijeme boravka u prirodi 'dolazili kao naručeni'. Donosimo vam naš izbor top tri ljetna sendviča koje smo jeli nekad, a rado bi ih smazali i sad.

1. Sendvič s pohancem

Sendvič s pohancem klasik je ljetnih piknika bilo da je lokacija plaža, planina ili livada. Pohani šnicli, najčešće pileći ili svinjeći, koji su ostali od ručka ili se spremali baš za izlet, između dvije šnite kruha ili u pecivu, odlično bi legli nakon kupanja ili planinarenja. Sočnost ovog sendviča još bi se pojačala, majonezom ili pokojim kiselim krastavcem.

2. Senvič s parizerom

Sendviči sa šunkom ili oni sa zimskom salamom koje smo jeli kao djeca, nikada nisu toliko pasali za užinu, doručak ili večeru kao oni s parizerom, a prava poslastica bio je sendvič s posebnom pilećom kobasicom Poli.

Sendviči s Poli dolaze u bezbroj varijanti (Foto: Poli.com.hr)

U dvije šnite kruha s maslacem i sirom, s malo milerama ili sirnog namaza ili pak mnogima najdraži – sa sirom, majonezom i kiselim krastavcima, samo su neke od varijacija na temu sendviča s Poli. Mnogi je pamte i u četvrtini kruha za vrijeme školskog odmora, a kod kuće bi se jela toliko brzo da se na kobasici nije stigao osušiti rub. Danas također srećom postoji Poli protektor koji čuva našu pileću kobasicu od sušenja, pa ona uvijek ostaje svježa.

3. Sendvič s kajganom

Iako baš nije prvi izbor za plažu, sendvič s kajganom odlično paše na planinarenju ili drugim aktivnostima u prirodi. U nekim domovima kajgana u kruhu, odnosno između dvije šnite kruha, bila je prava delicija, a neki se ovakvih sendviča sjećaju još iz vrtićkih dana. U jaja su se nerijetko, posebice u ljetnim mjesecima dodavalo i sezonsko povrće. Ova energetska bomba nekada bi na putovanjima i zamijenila ručak.

script> var xclaim_sections={};

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se