Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretjerao?

Liječnik upozorava: Toaletni papir može sakriti simptome raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guy Nash Polle vjeruje da je crvena tinta kao dio ukrasa na toaletnom papiru zbunjujuća. Tako je i sam zbog crvenih srca na papiru pomislio da krvari što može biti simptom raka debelih crijeva.

Toaletni papir koji sadrži crvenu boju može prikriti opasno zdravstveno stanje, vjeruje jedan doktor.

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Slika nije dostupna Fotografije tkiva zahvaćenog rakom djelotvornije od riječi

Evo kako on to objašnjava. Papir ukrašen motivima koji uključuju crvenu tintu može izgledati krvavo kada se smoči, a tragovi krvi jedan su od najčešćih znakova raka debelog crijeva, tvrdi doktor Guy Nash Polle. 'Pacijenti koji krvare propustit će pravu krv, a oni koji ne krvare pogreškom će prijaviti krv', tvrdi.

Od raka debelog crijeva u prošloj godini u SAD-u je umrlo oko 50 tisuća ljudi, piše LiveScienece.com. Nash tvrdi da je na wc papiru jednom uočio nešto što je izgledalo kao krv, međutim ispostavilo se da se radi o crvenim srcima. Iako se čini bezazleno, upozorava da bi proizvođači i javnost trebali biti svjesni rizika.

Uvozom protiv nestašice toaletnog papira!

Proizvođače optužuje za neodgovornost i poziva na korištenje drugih boja kako problema ne bi bilo. Ipak, ne slažu se svi s njim. 'To je glupost', kaže doktor David Bernstein koji, tvrdi, nikad nije primio pacijenta koji je zamijenio obojani toaletni papir sa znakovima raka debelog crijeva. Inače, krvava stolica je prema tvrdnjama oba liječnika češće povezana s hemeroidima nego rakom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene