Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lidl Caritasu uručio donaciju vrijednu više od 100.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majčin dan proslavili uz tamburaše i Lidlove darove namijenjene djeci

Zagreb, 10. svibnja 2014. - Lidl Hrvatska darovao je Caritas Zagrebačke nadbiskupije dječjom odjećom, obućom i igračkama u vrijednosti većoj od 100.000 kuna u povodu Majčinog dana koji je ove godine Caritas obilježio u Župi sv. Barbare. Donacija je namijenjena Caritasovom projektu „Korak u život“ koji pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a sve u sklopu dugogodišnje suradnje na projektu „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“.

Pročitajte i ovo PR Oglas Lidl i udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Petogodišnja suradnja Lidla i Caritasa obilježena je još jednom donacijom u prostorijama Župnog ureda u Gornjem Vrapču, u povodu obilježavanja tradicionalnog Majčinog dana. Za Caritasov projekt „Korak u život“, koji pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja, Lidl je darovao dječju obuću, odjeću i igračke u vrijednosti većoj od 100.000 kuna. Na projektu „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“ Lidl Hrvatska i Caritas uspješno surađuju još od 2009. godine. Ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, časnoj sestri Jeleni Lončar, donaciju je uručila Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska. Događaju su prisustvovali i predstavnici obitelji koje će biti među korisnicima ove vrijedne donacije, a svečanost je uveselio i tamburaški sastav obitelji Vukašinović iz Velike.

 Lidl dosad donirao više od 8 milijuna kuna

Putem projekta „Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“, čiji je cilj olakšati život najsiromašnijima i osigurati im osnovne životne potrebe, Lidl je Caritasu dosad donirao više od 8 milijuna kuna u proizvodima. U ovom trenutku Caritasa pruža različite vrste pomoći oko 2.000 obitelji. Osim projekta „ Socijalna košarica“ u zagrebačkim Gajnicama, za potrebe korisnika Caritasa Gospićko-senjske biskupije, Lidl i Caritas Gospićko-senjske biskupije sličan projekt pokrenuli su početkom 2012. godine u Gospiću.

Obilježavanje Majčinog dana proteklo je u veselom i raspjevanom raspoloženju, a Lidl i Caritas će i u budućnosti nastaviti suradnju i zajedničke projekte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene