Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put nakon deset godina

VIDEO: Lavić i lavica rođeni u londonskom ZOO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonski zoološki nakon deset godina ponovno je dobio prinove u obitelji azijskih lavova. Zoološki vrt tako je sada bogatiji za jednog lavića i lavicu.

Njhova majka Abi, posljednji je azijski lav, koji se prije deset godina okotio u tom londonskom zoološkom vrtu. Njihov otac šestogodišnji je lav , ne baš za neke privlačnog imena, Lucifer. Azijski lavovi vrsta su koja pripada kritično ugroženim vrstama, po kriterijima Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN).

Pročitajte i ovo Lavovi izašli iz nastambe uzbuna u sidneyju VIDEO Pet lavova pobjeglo iz nastambe: "Ostavite stvari i trčite" Slika nije dostupna Božji glasnici Beograd: Na svijet došla dva bijela lava

'Ovi su lavovi dio iznimnih napora Europskog programa za očuvanje i razmnožavanje vrsta, kojem je jedan od ciljeva spasiti ovu vrstu lavova od izumiranja', kazao je za Associated Press David Field, direktor londonskog zoo-a. 'U svijetu ij ostalo možda oko 300', dodao je Field. Prema njegovim riječima, razlika između azijskog i afričkog lava jest u veličini, gdje je azijska vrsta nešto manja od afričke. Razlika je i u grivi, koja je kod azijske vrste gušća na repu i prednjim nogama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene