Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povoljne cijene

Prodaju kuće po cijeni od jednog eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naravno, u priči o kućama koje koštaju jedan euro postoji kvaka.

Tri talijanska mjesta prodaju kuće po nevjerojatno povoljnim cijenama. Njihovi gradonačelnici nadaju se, naime, da će privući više ljudi u umiruće zajednice. Kupci će dobiti pogled na Etnu, nezagađeni zrak i ogromne šume, ali naravno postoji kvaka.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Italiji - 3 strava u italiji FOTO Ferrari se brzinom od 200km/h zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio: Od siline udarca preminuli poznati DJ i suputnica Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika

Cijela priča već od samog početka zvuči predobro da bi bila istinita - povijesni dom u jednom od talijasnkih sela prodaje se za samo jedan euro, piše Daily Mail. Cijena za cilj ima privući novo stanovništvo u gradove kojima prijeti izumiranje ako ne povećaju broj ljudi. Neka imanja čak se nude i besplatno.

A već spomenuta kvava je da da će vam biti potrebno dodatnih 25 tisuća dolara za renoviranje vašeg novog doma. Pretvaranje ovih kuća u dom snova košta.

Pošta rasprodaje nekretnina: Početna cijena u srcu Rijeke - 40 milijuna kuna

Kuće koje se prodaju nisu nikakve renesanse vile nego raspadajući objekti na izvrsnim lokacijama koji su napušteni i prijeti im urušavanje. Nalaze se u selima koje su jako blizu tome a postanu 'gradovi duhovi' - mjesta u kojima su prirodne katastrofe, nedostatak radnih mjesta pa čak i gusari protjerali mještane iz njihovih domova u potrazi za boljim životom.

Sela o kojima se priča su Gangi na Siciliji, Carrega Ligure u Pijemontu i Lecce nei Marsi u Abruzzi.

Možda najočajniji je čelnik sela Gangi koji sto kuća nudi za jedan euro, a druge donira besplatno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene