Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije znao kamo s novcem?

Košulja od 1,4 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako većina svjetskog stanovništva pomno pazi na svaku kunu, dolar, euro ili nešto četvrto ima i onih koji jednostavno ne znaju kuda bi s novcem. Jedan od takvih je i Datta Phuge koji je od nedavno ponosan vlasnik košulje od čistog zlata.

Datta Phuge 32-godišnji je Indijac opsjednut dvjema stvarima - zlatom i slavom. Kako bi jednim udarcem zadovoljio obje strasti naručio je da mu se izradi košulja od zlata. Na njoj je radilo 15 zlatara po 16 sati na dan kako bi stvorili na poseban način ispleli te zlatne niti, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Glavni dizajner ove košulje bio je zlatar Tejpal Ranka koji kaže kako je Phuge već godinama njegova redovita mušterija te da često kupuje zlatne lance i novčiće. Phuge se nada da će mu vlasništvo ove košulje donijeti slavu u svijetu te da će se zahvaljujući njoj upisati u knjige rekorda.

>> Koliko ima zlata na svijetu?

Košulja dolazi zajedno s pripadajućim narukvicama i prstenjem napravljenim također od zlata. Zlatne niti pletene su oko podloge od bijelog baršuna, a dugmad su radili Swarowski majstori. Zlato i kristali u košulji vrijede 250.000 dolara, odnosno 1,4 milijuna kuna.

'Sa 20 godina sanjao sam kako osoba koja nosi zlato ostavlja dobar dojam na druge ljude. Tada nisam imao novca, ali imam ga sada. Sada mogu kupovati i nositi zlato', rekao je Phuge koji se nada da će u svojoj zemlji, inače preplavljenoj siromaštvom, postati poznat kao 'Čovjek od zlata'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene