Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koncert solista Arena di Verona Privukao brojne ljubitelje klasične glazbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 250 uzvanika prisustvovalo je jučerašnjem koncertu solista Arena di Verona koji se održao u Muzeju Mimara, a u organizaciji Zagrebačke banke i UniCredit Grupe.

 U dijelovima opera Aida, Tosca, Carmen, Ottelo i drugima uživali su predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, brojni ambasadori, među kojima i talijanska veleposlanica Emanuela D'Alessandro, kao i predstavnici mnogih institucija te poduzetnici (vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedesci, predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, predsjednik Nadzornog odbora Orbica Branko Roglić, predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec, predsjednik Uprave Alianza Boris Galić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja Sanel Volarić i mnogi drugi).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TERET SNOSI I HNB? Zbog lihvarenja optužena Zagrebačka banka i dvoje djelatnika: Poznati detalji višemilijunske prevare PR MOJ ZABA START Koji su najbolji poduzetnički, društveni, kulturni i znanstveni projekti u Hrvatskoj?

Prije početka koncerta gostima se obratio predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić koji je istaknuo: “Zagrebačka banka kroz svoju je dugu povijest kontinuirano usmjerena na održivo i društveno odgovorno poslovanje u odnosu na naše klijente, zaposlenike, dioničare i društvenu zajednicu. Za nas društveno odgovorno poslovanje ima posebno značenje i kao vodeća banka u Hrvatskoj kao i do sada aktivno ćemo sudjelovati u gospodarskom te u razvoju društva u cjelini“.

“UniCredit je uspješan primjer prave europske financijske institucije koja je potpuno predana zajedništvu Europske Unije s obzirom na to da smo bili među prvim međunarodnim investitorima koji su vjerovali u europsko širenje. Hrvatska je zemlja od strateškog značaja za UniCredit te je do sada imala važnu ulogu u ukupnim rezultatima Grupe. Naše partnerstvo sa Zagrebačkom bankom, koje traje već 13 godina, vrlo je uspješno i UniCredit će nastaviti i dalje biti snažno prisutan u Hrvatskoj kako bismo zajedno gradili bolju budućnost za njezine građane”, rekao je Roberto Nicastro, generalni direktor UniCredit Grupe.

Prije dvije godine Zaklada Arena di Verona proslavila je 100-godišnjicu poznatog operno festivala, a sama arena sagrađena je oko 30. godine nakon Krista te je treći najveći rimski amfiteatar u svijetu. UniCredit Grupa partner je ove kulturne institucije već 22 godine, a u u 2014. proširen je svoj odnos s gradom Veronom tako što UniCredit pruža potporu restauraciji Arene.

Od 2002. kada je Zagrebačka banka postala dio UniCredita Arena di Verona gostovala je tri puta u Zagrebu, a ovaj – četvrti put – solisti (sopran Elena Rossi; mezzosopran Titiana Carraro; tenor Dario di Vietri; bariton GianFranco Montresor i pijanist Fabio Fapanni) izveli su dijelove nekih od najpoznatijih opera:
Giacomo Puccini - Turandot “Nessun dorma!”; Georges Bizet - Carmen “Habanera”; Giuseppe Verdi - Otello “Credo in un Dio crudel”; Ruggero Leoncavallo - Pagliacci "Qual fiamma avea nel guardo.."; Giuseppe Verdi - Luisa Miller “Quando le sere al placido”; Gioachino Rossini - “Ave Maria su 2 note”; Giuseppe Verdi - Nabucco “Dio di Giuda..”; Giacomo Puccini - Tosca “Ora stammi a sentir..”; Charles Gounod - Sapho “O ma lyre immortelle.”M Giuseppe Verdi - Don Carlo: “Per me giunto è di supremo”; Giuseppe Verdi - Aida “O terra, addio..”

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene